Co znamená SpO2? Co je normální úroveň SpO2?

V nolimits ihned po tréninku Vám změříme nasycení krve kyslíkem. Je to důležité, abychom věděli, jak zvládáte intenzivní kardio zátěž. Kromě toho, tento malý přístroj je schopen rychle rozpoznat nějakou chronickou obstrukční plicní nemoc. Může také pomoci i během pandemie koronaviru. Mezi příznaky tohoto onemocnění patří vysoká dušnost a další dýchací obtíže. Pokud pulzní oxymetr ukáže u zdravého jedince nestandardní hodnoty, může to být indicie, že jsou potřebné testy na koronavirus.

SpO2 je zkratka pro periferní kapilární okysličení, odhad množství kyslíku v krvi. Přesněji řečeno je to procento okysličené hemoglobin (hemoglobin obsahující kyslík) oproti celkovému množství hemoglobinu v krvi (okysličenou a okysličené hemoglobin).

SpO2 je odhad saturace arteriální krve kyslíkem nebo SaO2, který se odkazuje na množství okysličené hemoglobin v krvi.

Hemoglobin je bílkovina, která přenáší kyslík v krvi. To se nachází uvnitř červených krvinek a dává jim jejich červenou barvu.

SpO2 lze měřit pomocí pulzní oxymetrie, nepřímé, neinvazivní metody (což znamená, že nevyžaduje zavedení přístroje do těla). Funguje tak, že vyzařuje a absorbuje světelné vlny procházející cév (nebo kapiláry) v prstu. Variantu světelné vlny procházející prst dá hodnotu měření SpO2, protože stupeň saturace kyslíkem způsobuje odchylky v barvě krev.

Tato hodnota je reprezentován v procentech. Pokud je vaše oxymetr 98 %, to znamená, že každé červených krvinek se skládá z 98 % okysličené a 2 %-okysličené hemoglobin. Se pohybuje mezi 95 a 100 % SpO2 normální hodnoty.

Dobrá krev okysličení je nutné dodávat energii, kterou vaše svaly potřebují pracovat, což zvyšuje během sportovní aktivity. Pokud je vaše hodnota SpO2 pod 95 %, která může být projevem špatné krve okysličení, neboli hypoxie.

Současně je při deformaci páteře narušována také funkce plic, vegetativní nervové soustavy, srdce, jater, ledvin, objevují se gynekologická onemocnění, snižuje se ostrost vidění. Tyto nemoci se staly neoddělitelnou součástí života každé rodiny. Proto jedním z nejaktuálnějších problémů dneška je nalezení efektivních a dostupných metod a prostředků, které by mohly obnovit zdraví lidí v co největším měřítku.

Dnes můžeme celému světu předložit novou unikátní metodiku ve vztahu k prevenci onemocnění a léčby páteře –  nový systém dekompresivní terapie podle metody Evminova

Více o dekompresivní terapii páteře podle metody Evminova

 

Zkus milon zdarma